Recipes

SAMBAL TUMIS UDANG BERSANTAN

Post date : Oct. 26, 2020, 3:59 p.m.

Biasa kita makan sambal tumis udang yang takde santan. Kali ni kita try letak santan pulak sikit. Baru pedas berlemak orang kata.
Read More

Recipes

SUP TAUHU JEPUN

Post date : Oct. 25, 2020, 9:17 a.m.

Saya tahu ramai yang suka makan Sup Tauhu ni kan? Sup yang sedikit creamy ditambah tauhu jepun yg digoreng rangup. Perghh.
Read More

Recipes

KEK RED VELVET

Post date : Oct. 25, 2020, 9:10 a.m.

Antara resepi kek saya yang mendapat tontonan yang amat menggalakkan dan terbukti moist!
Read More

Recipes

DAGING MASAK MERAH ALA THAI

Post date : Oct. 25, 2020, 8:56 a.m.

Resepi ni kalau nak sedap ,pakailah daging bahagian terderloin. Insyaallah lembut dan tak liat.
Read More

Recipes

NASI AYAM HAINAN

Post date : Oct. 25, 2020, 8:48 a.m.

Kalau korang nak makan makanan yang sihat tapi sedap, korang kena try resepi ni.
Read More

Recipes

SAMBAL TUMIS SARDIN

Post date : Oct. 25, 2020, 8:39 a.m.

Resepi ni tak perlu nak describe panjang-panjang. Simple tapi buat tambah nasi 3 kali .ahaha
Read More

Recipes

KOBIS GORENG ALA MAMAK

Post date : Oct. 25, 2020, 8:33 a.m.

Kalau korang pernah makan kat mamak, confirm korang akan perasan sayur ni sebab ni memang antara sayur yg common kat mamak. Kali ni kita try buat kat rumah pulak ok !
Read More

Recipes

TOMYAM AYAM BERSANTAN ALA THAI

Post date : Oct. 25, 2020, 8:24 a.m.

Resepi tomyam ni memang marvellous bagi saya. Campuran santan dalam tom yam tu memang sangat genius!
Read More

Recipes

SIAKAP KICAP CAIR ALA THAI

Post date : Oct. 23, 2020, 3:21 p.m.

Antara resepi siakap yang paling simple.
Read More

Recipes

AYAM PAPRIK ALA THAI

Post date : Oct. 21, 2020, 10:34 a.m.

Ni antara resepi saya yang paling famous di Limau Nipis. Mungkin jugak sebab ramai orang Malaysia suka makan Ayam Paprik Ala Thai ni .
Read More

more