Recipes

PAPRIK SEAFOOD ALA THAI

Post date : May 29, 2020, 6:26 p.m.

Selain Paprik Ayam, kita juga boleh buat Paprik Seafood menggunakan sotong dan udang. Resepi yang sungguh mudah tapi rasa lagi sedap dari makan kat kedai. Boleh letak udang dan sotong banyak-banyak...
Read More

Recipes

MEE HAILAM

Post date : May 29, 2020, 5:45 p.m.

Mee hailam ni sejenis mee goreng versi yang banyak kuah dan pekat. Rasanya sedikit pedas tapi sedap bak hang! Senang je nak buat, jom try!
Read More

Recipes

GULAI IKAN TONGKOL NASI DAGANG

Post date : May 29, 2020, 5:23 p.m.

Kali ni, sis nak share resepi Gulai Ikan Tongkol yang biasanya dimakan bersama nasi dagang. Tapi rahsia nak buat gulai ni haruslah pakai rempah gulai Cap Bunga Ros atau rempah gulai nasi dagang, ka...
Read More

Recipes

KUEY TEOW KUNGFU

Post date : May 29, 2020, 2:47 p.m.

Nak masak Kuey Teow Kungfu ni tak semestinya kena pandai berkungfu hihi. Cukup dengan skill campak-campak dalam kuali je dah cukup. Senang gila dan confirm lagi sedap dar kat kedai!
Read More

Recipes

Pucuk Paku Goreng Belacan

Post date : Feb. 14, 2019, 11:33 p.m.

Pucuk paku goreng belacan. Resepi yang sama dengan Kangkung Goreng Belacan. Sesuai dimakan bersama nasi dan kuah air seperti Singgang dan Sup Ayam.
Read More

Recipes

Sotong Goreng Telur Masin

Post date : Feb. 14, 2019, 11:29 p.m.

Sotong digoreng bersama telur masin yang dihancurkan. Sesuai dimakan bersama nasi panas.
Read More

Recipes

Ayam Masak Kicap

Post date : Feb. 14, 2019, 11:16 p.m.

Ayam goreng masak kicap. Sungguh simple dan enak.
Read More

Recipes

Ayam Cordon Bleu

Post date : Feb. 10, 2019, 11:01 p.m.

Ayam Cordon Bleu. Berkrim dan sangat enak.
Read More

Recipes

Ayam Masak Kung Pao

Post date : Feb. 10, 2019, 10:56 p.m.

Ayam masak cili kerang chinese style. Sedap dihidang bersama nasi panas.
Read More

Recipes

Nasi Ayam

Post date : Feb. 9, 2019, 11:07 a.m.

Nasi Ayam ala restoran. Ayam dibakar dalam oven atau pemanggang ajaib.
Read More

more